Over Palo

Jaren lang was er onbewust onrust. Gedreven door de dagelijkse praktijk werd deze onrust naar de achtergrond gedrukt. Druk, druk, druk-druk en dan ….. plotsteling werd het anders.
Graag wilden we samen leuke dingen doen. We zijn op tekenles gegaan, back to basic, met potlood, slijper en gum. Na een jaar tekentechniek, gingen we schilderen. Samen ontwikkel je beter kijken, gevoel voor kleuren en materiaalkeuzes.

Na een aantal jaren wilden we toch echt objecten maken. Met onze passie voor glaskunst was de keuze snel gemaakt en gingen we bij het centrum van de kunsten in Roermond, glas in lood en glasfusing volgen. Hier zijn we niet meer van af gekomen. Bij de ECI hebben we 2 jaar keramiek opleiding gedaan en hier is ook een vorm van enthousiasme ontstaan waar je niet van af komt.
Tijdens de opleiding glazenier hebben we gereedschap, glas en een glasoven aangeschaft, waarna we helemaal los zijn gegaan. We gingen experimenteren, maakten werkstukken in opdracht en er kwamen mensen die ook wel eens wat met glas wilden maken. Op dat moment is PaloDesign ontstaan. Palo = Paul en Loes.

Er kwam een moment dat ons huis te klein werd en hebben we een voormalige auto showroom gehuurd en die getransformeerd naar ons glasatelier en winkel. Glas in lood, glas fusing en tiffany’s zijn de basistechnieken die we toepassen in onderlinge combinatie, maar ook met staal, keramiek, steen, kunststof, powertex, hout, ………enz.

Glas kun je eindeloos in combinatie gebruiken, onze creativiteit is de beperkende factor. Loes en Paul willen deze maximaal oprekken samen met iedereen die mee wil doen. En dan, als je bezig bent met je werkstuk, wordt de wereld om je heen stiller en verdwijnt de onrust …….. er ontstaat iets moois.

We zijn bevoorrecht dat we al dat moois mogen delen met onze cursisten en klanten, en hopen dit nog lang te kunnen doen.

Paul en Loes van PaloDesign.

Workshops

Wilt u ervaren hoe geweldig het is om zelf iets te maken? Dan kunt u deelnemen aan onze workshops. De formule is simpel, u bepaald welke vaardigheden u wilt leren en wat er uiteindelijk gemaakt wordt. In een ongedwongen sfeer ontstaan de mooiste creaties, daarom is er geen verplicht lesprogramma en betaald u per aanwezige les.
Voor meer informatie, zie Workshops.

_MG_5718